Abonnementsartikel

Ringkøbing-Skjern Museum har i mere end 20 år afholdt Historisk Dyrskue, hvor veterantraktorer og historiske dyreracer stiller op til skue i ringen. I år bliver det afholdt på Bundsbæk Mølle søndag den 19. juni, og samtidig med dyrskuet bliver der afholdt midsommerfest med majstang og folkedans.

Her kan udviklingen i landbrugets maskineri ses, og forskellen fra tidligere tiders små maskiner med få hestekræfter til vor tids kæmpe maskiner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

En kæmpe fra gamle dage vil dog være på plads, idet et nyrenoveret tærskeværk fra Dronningborg Maskinfabrik vil tærske korn i løbet af dagen.

Det historiske dyrskue er en oplagt oplevelse for både familiens store og små, hvor bedstefar kan mindes sine unge dage i marken, og familiens yngste kan sidde på de gamle traktorer.

De mange historiske dyreracer trækkes rundt i ringen og bedømmes af kyndige dommere iklædt hvide kitler, stok og bowlere. Det er nemt at betragte det historiske dyrskue som blot den rene nostalgi, og det er også en dag, der vækker minder for mange af gæsterne.

Ringkøbing-Skjern Museums historiske dyrskue er også et vigtigt udstillingsvindue for det store arbejde, en række mennesker gør for at bevare de gamle danske husdyrracer.