Abonnementsartikel

En tur i skoven er skøn ved forårstid, men desværre tager vi og vores husdyr ikke altid kun gode minder med hjem fra besøg i naturen. Også gener fra flåtbid, mygge- eller hvepsestik er en hyppig oplevelse. Nu kan en ny teknologi beskytte både mennesker og dyr uden brug af spray, dråber eller creme. Beskyttelsen er nemlig indbygget i tøjet.

Den landsdækkende butikskæde Land & Fritid havde den 1. maj danmarkspremiere på de første produkter i den nye InsectShield-serie. Teknologien virker mod alle typer flåter og insekter, er godkendt af WHO og bruges blandt andet af det amerikanske militær til beskyttelse af udsendte soldater.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Indkapsler midlet

Teknologien bag InsectShield består i, at tekstilet behandles med permethrin, et stof der er udviklet på basis af planteriget. Tekstilet indkapsler midlet, således man undgår at skulle sprøjte med diverse insekt-bekæmpelsesmidler direkte på pels eller hud. Herefter afgiver tekstilet en aura, som afskrækker alle typer af insekter. Da stoffet er indkapslet i tekstilet, betyder det at produkterne kan vaskes op til 70 gange uden at miste effekt. Virkningen er afskrækkende på alle typer af insekter fra fluer, til hestebremser og flåter og til mitter.

Kollektionen består af en fuld Equsana-serie til hesten, tæpper til både familien og hunden samt T-shirt, skjorte og bukser til herrer.

InsectShield er testet og godkendt til dyr og mennesker, herunder gravide og ammende kvinder.

Kædechef Erik Dalsro Jørgensen er glad for at kunne lancere Insect Shield inden sommersæsonen:

"Vores kunder er udendørsmennesker. Rigtig mange har dyr og lever et aktivt liv i og omkring naturen. Derfor er vi glade for at kunne introducere noget, der kan gøre en reel forskel for dem i hverdagen, siger han.