Abonnementsartikel

Bøgballe Mink A/S er med sine fire farme og godt 18.000 tæver en af landets største minkproducenter, og minkfarmen drives af brødrene Klaus Overgaard Hermansen og Kent Hermansen. Til at hjælpe sig har de 17 ansatte og fire Avant minilæssere med diverse redskaber.

De to brødre lagde ud med en besætning på kun 20 tæver på deres første minkfarm i 1981, og som farmen voksede blev der brug for maskinel hjælp, og her faldt valget på Avant minilæsseren.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- At vi i sin tid valgte Avant var på grund af den passede godt ind i på farmen, så vælter den ikke, og det er en god, kraftig maskine, fortæller Klaus Overgaard Hermansen.

Der er kun en, som har været på farmen i længere tid end Staldkatten, og det er Poul Wilkens, der passer minkene på farmen. Det er især ham, der kører på Staldkatten og som med årene er blevet Bøgballe Minks egen Avant-ekspert, eller som Klaus Overgaard Hermansen siger det:

- Poul er praktisk talt født på en Avant. Han har ikke lavet andet end at køre rundt på en Avant de sidste 20 år.

Halmen kommer ud

Poul Wilkens har godt styr på sin Avant, og der bliver hele tiden flere opgaver til ham og minilæsseren. Han er særlig begejstret for redskaberne til såvel halm, som til højtrykrenseren med spuler samt pallegaflerne.

- Avant er fantastisk til alt halmarbejde her på farmen. I gamle dage gik vi og rev al halm ud. I dag kører vi halmen ud på ingen tid, og så er det jo en fornøjelse at sidde på førersædet, fortæller Poul Wilkens.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Et andet nyttigt redskab er højtrykrenseren, som Poul Wilkins bruger om sommeren, hvis der er meget møg i buernes gyllerende, eller hvis gylleanlægget stopper. Det betyder, at kloakfirmaet ikke behøver at tilkaldes så ofte, da folkene på minkfarmen selv kan tage problemerne i opløbet med højtryksrenseren.

Pallegaflerne bliver brugt flittigt, hvor især Avants høje løftekraft kommer til sin ret.

- Vi bruger pallegafler rigtig meget til vores palletanke, som står udenfor. Her ville en truck ikke kunne bruges, men Staldkatten har en stor løftekraft og er ideel til de her løft på omkring en meter, siger Poul Wilkens.