Abonnementsartikel

Det skal helst være en afslappende og fredelig sag at klippe græsplænen. Så selv om det måske kan lyde lidt krigerisk at slippe en Viking bevæbnet med kniv og skjold løs på græsset, så er der ingen grund til at blæse alarm. Slet ikke, når der er tale om en Viking MB 448 TX plæneklipper, der har et støjniveau, som ikke forstyrrer naboerne unødigt.

En af de medvirkende årsager til det moderate støjniveau er, at skjold og kabinet er støbt i ét stykke i polymer kunststof, som reducerer støjen fra den roterende kniv.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Materialet er så stærkt, at den østrigske fabrik giver 10 års garanti på kabinettet, da polymer i modsætning til stål ikke angribes af aggressive stoffer i græssaften og derfor ikke ruster.

Kampagnetilbud

Viking MB 448 TX leveres normalt udelukkende med integreret græsopsamler, men helt frem til slutningen af september 2016 leveres den som kampagnetilbud med bioklippesæt og dertil hørende multikniv. Det betyder, at man selv kan vælge, om græsset skal klippes med vingekniven og samles op i opsamlingskurven med fyldindikator, eller om det afklippede græs skal finsnittes med multikniven og efterlades nede mellem græsstråene.

Normalt vil man vælge opsamling, hvis græsset er lidt langt. Plænen har ikke godt af, at der efterlades for store mængder afklip oven på det nyklippede græs. Så vil afklippet ligge og danne kompakte kager, der kan give gule pletter i græsset. Er plænen velholdt og klippes med regelmæssige mellemrum, kan man imidlertid med fordel vælge bioklip.

Viking MB448 TX har en klippebredde på 46 centimeter og er selvkørende med en hastighed på 3,5 kilometer i timen. Klippehøjden kan indstilles centralt i seks trin fra 2,5 til 7,5 centimeter, og motoren fra Briggs & Stratton yder 2,6 hestekræfter.