Abonnementsartikel

Som et helt nyt salgskoncept skal 11 talentfulde springheste nu sælges på en fælles auktion på nettet af auktionsfirmaet Campen Auktioner. Auktionen varer frem til den 7. juni.

I Danmark har metoden ifølge en pressemeddelelse fra Campen Auktioner ikke været afprøvet før med den type heste. Det er springrytteren Charlotte Schreiber, der har samlet kollektionen af ungheste, som hun skal sælge for sine kunder. Hestene er interessante både for danske og udenlandske ryttere, herunder er en del af dem oplagte emner til den populære huntersport, der især er meget udbredt i USA:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har samlet unge heste i alderen tre-fem år, og kun en enkelt af dem har tidligere været annonceret, så vi kommer med helt nye emner, som folk ikke kender til. Alle heste har gode kvaliteter til hvert deres marked. Blandt andet ved vi, at de amerikanske ryttere gerne finder deres nye hunterhest i Europa, siger Charlotte Schreiber, der forventer stor bevågenhed fra udlandet.

Grand Prix-afkom og championatsvindere

I kollektionen findes der to spændende tre-års heste, herunder er den ene efter en international Grand Prix-hingst. I fire-års holdet findes der blandt andet en datter af tophingsten Cannavaros, der er sjælden at finde i afstamningen på danske springheste. Og hos fem-års hestene har den ene allerede gået 120 centimeter klasser, og den anden vandt sidste år en championatskvalifikation med karakteren 8,5. Campen Auktioner ser derfor frem til oplevelsen med både stolthed og spænding, og de forventer stor interesse fra både danske og udenlandske købere:

- Vores markedsføringsplatforme er enormt stærke og rammer et publikum langt udover Danmarks grænser. Dertil kommer, at salg af heste på auktion er et meget mere kendt koncept i udlandet. Vi forventer, at der vil være stor interesse for hestene, for der er efterspørgsel på gode ungheste i hele verden, siger Finn Campen, direktør for Campen Auktioner.

I forbindelse med auktionen er alt forarbejdet lavet. Der er lavet billeder og video af hestene, og de er undersøgt både i røntgen og klinisk. Det vil sige, at når kunden kommer og prøver hesten, kender de dens nøjagtige sundhedstilstand:

- Det eneste man så behøver at tage stilling til, er om man kan lide at sidde på hesten eller ej, siger Charlotte Schreiber.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Auktionen kan følges på Campen Auktioners hjemmeside.