Abonnementsartikel

Hvis boligen varmes op med varmepumpe eller elvarme, og det ikke er registreret i Bygnings- og Boligregistret (BBR) kan det blive en dyr fornøjelse for husejeren. Nye regler på elmarkedet betyder, at den nedsatte afgift på el til varme ikke tilfalder de husejere, som ikke har registreret, at deres boliger varmes op med el som primær opvarmningsform. Det fremgår af Bolius' hjemmeside.

Hvis huset er registreret korrekt i BBR, får man en reduktion på 62,75 øre pr. kWh for den del af det forbrug, der er højere end 4.000 kWh om året. Det samme gælder sommerhuse, der har en tidsbegrænset godkendelse til helårsbrug. Det er ikke muligt at få besparelsen, hvis det handler om en anden type sommerhus.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Nye regler

- Vi opfordrer elvarmekunder til at tjekke deres registrering i BBR, efter at de nye regler på elmarkedet trådte i kraft den 1. april 2016. For de kan risikere at gå glip af et beløb på mellem 3.000 og 9.000 kroner årligt i nedsat elvarmeafgift, siger Filip Marott Sundram, afdelingschef i Dansk Energi.

En boligejer med fuldt elopvarmet bolig med elpaneler får en afgiftsbesparelse på cirka 9.000 kroner om året, hvis registreringen i BBR er rigtig. En boligejer, der opvarmer sit hus med varmepumpe, får omkring 3.000 kroner.

Omkring 93.000 danske boliger har elvarme, mens cirka 70.000 boliger bliver opvarmet med varmepumpe, anslår Dansk Energi.