Abonnementsartikel

Husqvarna udvider i år sin serie af batteriprodukter til professionelle, idet det professionelle segment for alvor er ved at tage batteriprodukterne til sig.

- Efterspørgslen stiger, og vi kan levere batteridrevne maskiner, der giver samme effekt og styrke som tilsvarende benzinprodukter, fortæller Jakob B. Hansen, der er administrerende direktør for Husqvarna Danmark.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Batteriprodukter har flere fordele: De er ekstremt lydsvage, de er lette i vægt, og så udstøder de ingen forurenende emissioner - hverken op i ansigtet på den arbejdende eller ud i naturen, fortsætter han.

Markedets letteste

Trimmer 536LiLX er en af Husqvarnas nye maskiner i batteriserien for professionelle. Trimmeren er med sine tre kg (uden batteri) en af markedets letteste trimmere. Den er konstrueret i et kompakt design, hvor håndtaget er centreret, så maskinen konstant er tæt på kroppens tyngdepunkt. Derfor kan man arbejde i alle situationer uden at komme ud i skadelige yderpositioner.

Trimmer 536LiLX er udstyret med en børsteløs motor, der er målt til at være 25 procent mere effektiv end en standard børstemotor. Det betyder, at trimmeren bevarer samme høje ydeevne - også når der klippes højt, tykt eller vådt græs.

Meget lydsvag

Buskrydder 536LiRX er en anden ny kraftkarl i Husqvarnas batteriserie for professionelle - designet til gartnere, anlægsgartnere og entreprenører. Buskrydderen udmærker sig ved at være meget lydsvag i forhold til tilsvarende benzinprodukter.

Faktisk har buskrydderen et lydniveau målt ved brugerens øre på blot 76,1 db. Det svarer til lyden fra en støvsuger. Til sammenligning har benzindrevne buskryddere oftest et støjniveau på tæt på 100 db.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Udover den lydmæssige komfort for brugeren er buskrydderen designet på en måde, så den er behagelig og ergonomisk at arbejde med. Styret sidder højt, så man let kan bevæge sig, selv ved arbejde på skråningerm, gg den polstrede sele, der medfølger, er komfortabel at bære.

Buskrydder 536LiRX er ligesom Husqvarnas nye trimmer udstyret med en børsteløs motor og mulighed for at rotere trimmerhovedet, så man kan styre, hvor afklippet lander.