Abonnementsartikel

Ukrudtsbekæmpelse er en fast bestanddel af sæsonen for blandt andre kommuner, boligforeninger og anlægsgartnere. At ukrudtet er uønsket, er ingen i tvivl om. Men måden, man bekæmper ukrudtet på, veksler med tiden. Man kan anvende de kemiske metoder, de termiske løsninger med gas eller varmt vand eller skum samt den traditionelle håndlugning.

Der er fortalere for alle metoder, og hvis man spørger Odensefirmaet Ecostyle, er de kemiske løsninger den rette vej.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- De grønne fagfolk udleder meget CO2 i forbindelse med gasbrænding og andre termiske metoder til ukrudtsbekæmpelse. Ukrudtet kommer hurtigt igen, og det kan være svært at overholde de kvalitetsstandarder, der er aftalt med kunden, mener Kristine Essendrop, distriktschef hos Ecostyle.

Til den professionelle branche

Virksomheden er blandt udstillerne, når Grøn Fagmesse finder sted i Brovst 9. juni, og her vil det blandt andet fokusere på produkterne Ultima ProFF og TopGun Finalsan. Fagfolk i den grønne branche vil måske genkende navnene, for de har reelt været på markedet i nogle år.

- Der går altid en årrække, før et produkt er kendt. Det er i sin tid skabt til brug af private, og er siden blevet videreudviklet og registreret til den professionelle branche. Det er først i 2013, at vi er begyndt at fokusere mere på de professionelle, siger Kristine Essendrop.

Interesse trods skepsis

At produkterne så dagens lys, skyldes en efterspørgsel fra branchen, forklarer distriktschefen:

- De grønne fagfolk efterlyste et effektivt, hurtigt nedbrydeligt ukrudtsmiddel, der ikke belaster miljøet for meget og er billigere end gasbrænding. Samtidig har mange kommuner, boligforeninger og virksomheder en grøn profil, som ikke tolererer brugen af pesticider. Men de er også pressede af omkostningerne til ukrudtsbekæmpelse med dyr gas og den tidskrævende håndlugning. Derfor er mange trods alt interesserede i vores produkter. Især når vores ukrudtsmidler har en meget hurtig nedbrydningstid med en halveringstid på kun en halv uge, og at de kan anvendes helt ned til vandkanten, hvis sprøjten er afskærmet, ind under hække og træer samt helt ind til bygninger og andre brandbare emner, siger Kristine Essendrop og tilføjer, at TopGun Finalsan eller Ultima ProFF er de mindst miljøbelastende produkter til erhvervsmæssig ukrudtsbekæmpelse.