Abonnementsartikel

Buchberg MC i Slagelse er nu klar til at levere en Arctic Cat 700HDX Prowler med et originalt Tiger­Trax 2 bæltesæt. En kunde med et større skovareal har hos Kent Buchberg efterspurgt en UTV, der kan køre på blødt og vådt underlag uden at efterlade kørespor.

- Vi har kigget på forskellige løsninger, blandt andet tvillingmontering, men vi endte med at sætte bælterne på, siger indehaveren af Buchberg MC, Kent Buchberg.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Tvillingemontering kan ellers bruges i mange sammenhænge, men i det konkrete tilfælde ville maskinen blive for bred.

Kræver stærk maskine

- Med bælterne bevarer man maskinens oprindelige bredde, men bælterne er noget tungere at trække end tvillingemontering, så det kræver en stærk maskine som Arctic Cat Prowler HDX, forklarer Kent Buchberg og tilføjer, at bæltesættet kan afmonteres på 1-2 timer, hvis man har behov for at få UTV'en på hjul igen.

- Med bælterne har man bærende areal på cirka en kvadratmeter og dermed et overfladetryk på cirka 50 gram pr. kvadratcentimeter, før man læsser noget på ladet af Arctic Cat. Til sammenligning træder en almindelig bygget person med fem gange så meget tryk i et fodspor. Så der, hvor man ikke kan gå uden at synke i, kan man køre med bælter, forklarer han.

Kraftig, vandkølet motor

Arctic Cat Prowler HDX har en kraftig, vandkølet motor på 700 kubikcentimeter og er med sin egenvægt på 550 kg blandt de lettere UTV'er. Den leveres med et tippelad på 142 x 107 x 33 centimeter, som laster tæt på 500 kg, og den kan trække en anhænger på op til 1.700 kg.

Arctic Cat Prowler HDX er tre-personers og har Fox Air luftstøddæmpere bag, som kan reguleres i hårdhed/lastevne: Mere luft ved meget tungt læs - mindre luft for behagelig komfort.