Abonnementsartikel

Langt om længe er der måske mange, der vil sige nu, hvor FSI Power-Tech præsenterer sin absolut mest solgte stubfræser ST20B i en ny udgave med træk på hjulene.

Trækket på hjulene letter transporten til og fra stubben, der skal fræses, og især når maskinen skal op på traileren eller lastbilen efter brug, vil trækket være en stor hjælp. Hjulene trækkes hydraulisk med en kørehastighed op til tre kilometer i timen. Maskinen er udstyret med et komplet hydraulikanlæg med både tank, pumpe og motor. Alt sammen integreret i designet og i forhold til størrelsen er den blevet 12 centimeter længere.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I små bidder

FSI B22 er udstyret med en 14 hestekræfter stærk Subaru benzinmotor og en fræserskive på 370 millimeter i diameter. Selve fræsningen foretages ved manuelt at svinge fræserskiven sideværts igennem stubben i små bidder.

Svingbevægelsen sker næsten uden brug af kræfter, da det kun er selve fræserdelen og ikke hjulene, der drejes. Alle bevægelserne sideværts og op/ned styres helt manuelt med begge hænder på håndtaget. En centrifugalkobling overfører via kileremstræk energien til fræserskiven.

Hjulene drives af hjulmotorer og hastigheden styres i håndtaget. Maskinbredden er 680 millimeter, og vægten er 210 kg.

Al betjening til både kørsel og stubfræsning sker fra håndtaget, hvor operatøren kan nå betjeningsgrebene til bremser og låsen til drejeleddet. En sikkerhedsbøjle sikrer operatøren, da den skal være aktiveret under kørsel og selve fræsningen.