Abonnementsartikel

Den ibiriske skovsnegl, bedre kendt som dræbersneglen, er blevet fast inventar i de danske haver, og nogle steder er de så stor en plage, at haveejerne helt mister glæden ved at dyrke i haven.

Derfor har Haveselskabet lavet en snegleguide med en stribe af de bedste råd til at holde antallet af dræbersnegle nede:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi oplever, at mange haveejere er i vildrede over, hvad de skal gøre for at bekæmpe sneglene. Nogle haveejere bliver i løbet af sæsonen nærmest desperate og tyer til at hente ulovlig gift i udlandet, fortæller Louise Møller, der er havefaglig rådgiver i Haveselskabet.

Fugtigt vejr lokker sneglene frem

Vi er gået ind i en periode med mere køligt vejr med byger, og det vil for alvor lokke sneglene frem fra deres skjulesteder. Derfor er det nu, man skal holde et vågent øje med sneglene i haven.

En af de strategier, som en del haveejere ifølge Haveselskabet overser, er, at lære sneglenes adfærd at kende, og så indrette nogle hjørner i haven specielt til sneglefangst:

- I stedet for kun at fokusere på at holde dræbersneglene ude af haven, kan det faktisk være nyttigt at tænke på, hvordan man kan tiltrække sneglene til bestemte steder, hvor man så kan finde dem og slå dem ihjel, , siger Louise Møller, der er havefaglig rådgiver i Haveselskabet.

Man kan for eksempel indrette æglægningssteder under brædder eller våde aviser, eller man kan anlægge en fangstplads i et skyggefuldt hjørne af haven ved at lægge en bunke grønt køkkenaffald ud, der kan tiltrække sneglene, så man lettere kan finde dem.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ny gratis snegleguide

Haveselskabet har lavet en snegleguide med 9 metoder til at bekæmpe snegle samt gode råd og fakta om sneglebekæmpelse:

Guiden gennemgår disse ni metoder:

1. Vær tidligt ude

2. Vær beredt: Hvilke år bliver snegleår?

3. Anlæg en fangstplads i et vildt hjørne

Artiklen fortsætter efter annoncen

4. Indret æglægningssteder

5. Skab gode vilkår for sneglenes fjender

6. Hegn haven ind

7. Ølfælder

8. Nematoder

Artiklen fortsætter efter annoncen

9. Sneglekorn

Se den store snegleguide her.