Abonnementsartikel

Nu lanceres en dansk udviklet og produceret mini-dumper, som er den hidtil stærkeste og mest ergonomiske motortrillebør på markedet i den størrelse.

Den nye RCD1600 fra RC Holm A/S er 4-hjulstrukket med en Lombardini LS350 Diesel Silence-motor på 6,8 hestekræfter. Den har el-start, og maskinstøjen er under 85 dB.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ifølge direktør og udvikler i RC Holm, Claus Frederiksen, er der lagt stor vægt på komfort og arbejdsmiljø ved udviklingen af RCD1600.

- Det har taget seks år at udvikle den, og nu har vi skabt en maskine med en dieselmotor, der ikke støjer mere end en Honda benzinmotor. Med et vibrationsniveau på under 2,5 kan maskinen køres en hel arbejdsdag, uden at operatøren risikerer at få hvide fingre, fortæller han.

Flytte kropsvægten

Motorbøren betjenes med et enkelt håndtag, og den drejer ved, at operatøren læner sig til den side, som han ønsker at dreje til.

- Når man hverken skal hive eller trække i rat eller stænger for at dreje, men kun skal flytte kropsvægten lidt, belastes førerens krop minimalt, forklarer Claus Frederiksen og tilføjer, at styresystemet er patenteret.

RC Holm fremstiller også tohjulstrukne motorbøre, og fælles for motorbørene fra RC Holm er dieseldriften, som firmaet er ene på markedet om at kunne levere. RCD1600 kan dog også leveres i en CO2-neutral udgave med el-motor og batteripakke.

Artiklen fortsætter efter annoncen

RCD 1600 laster op til 1.600 i det 650 liter store lad, hvilket gør maskinen interessant for anlægsgartnere og entreprenører.

Stabil kørsel

Mini-dumperen er idéel til at grave, læsse og transportere jord, sand, sten og andre materialer på alle underlag. Det pendulerende 4-hjulstræk og Sauer Danfoss-hydrostaten sikrer stabil kørsel uanset, om det går op eller ned i terrænet.

Maskinen har højt og lavt gear med spærring, og under kørslen kan man vælge at stå på den affjedrede ståplatform eller at gå. Med det patenterede styresystem og et sikkerhedssystem med automatisk stop er mini-dumperen både komfortabel og sikker at køre.

Den nye RCD1600 mini-dumper har hurtigskift og lynkobling af tilbehør som for eksempel skovl. Skovlen kan både bruges til selvlæsning af dumperen, til at læsse andre maskiner og til at planere i terrænet.

Styrepulten har olie-alarm, tænd/sluk på nøgle samt timetæller en integreret sikkerhedsfunktion, der fjerner risikoen for fastklemning af føreren.