Abonnementsartikel

Flere rideskoler og andre hestehold føler sig presset økonomisk på grund af hestelovens eksisterende regler med kommende indretningskrav, og nogle er så pressede, at de er decideret lukningstruede.

Derfor fremsætter miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen nu et lovforslag, der skal lette på kravene til indretning af stalden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg ønsker ikke, at rideskoler og andre hesteejere skal lukke en ellers velfungerende stald på grund af for stramme regler. For eksempel er der et meget rigidt krav til vinduesarealets størrelse i hestestalde. Med vores lovforslag fjerner vi unødvendige krav som dette og finder en bedre balance mellem økonomi og dyrevelfærd, siger miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen i en pressemeddelelse.

Dyre ombygninger

Den eksisterende hestelov stiller fra 2020 en række krav til indretning af stalden, som mange kun vil kunne overholde ved dyre ombygninger. Derfor har hestesektoren advaret om, at loven kan risikere at lukke mange hestestalde. Det laver det nye lovforslag om på, så de fleste hestestalde stadig vil kunne bruges, som de er - også efter 2020.

- Det glæder mig, at vi fortsat kan holde liv i en række rideskoler, der ellers stod til at skulle lukke. Ændringen af reglerne går ikke ud over dyrevelfærden, og det vil være til stor glæde for børn og unge landet over, at de stadig kan gå til ridning i nærheden af, hvor de bor, siger ministeren.