Abonnementsartikel

Den amerikanske UTV Landmaster LM48V har fået en en dansk importør, idet Rødkilde ATV på Fyn har besluttet at hjemtage den eldrevne UTV.

- Vi ser en stigende interesse for elektriske UTV'er, og efter at have afsøgt markedet et par år og afprøvet den amerikanske Landmaster model grundigt, er den nu klar til Danmark som det første sted i Europa, siger Kim Rasmussen fra Rødkilde ATV.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Landmaster LM48V kører på 48 volt fra sine seks Trojan mærkevare-batterier og motoren yder 24 kW, hvilket rækker til en topfart på 35 kilometer i timen samt en anhængervægt på op til 500 kg.

- Man lader den typisk op hver aften på 3 - 4 timer, og så kan man køre op til 60 kilometer på en opladning. På instrument panelet kan man hele tiden se, hvor meget strøm, der er tilbage, og lige som på moderne el-biler har Landmaster UTV "Regenerative braking", hvor bremseenergien udnyttes til at oplade batteriet, forklarer Kim Rasmussen.

Har man brug for at at medbringe flere end to personer, fås Landmaster med et "Flip Seat", som omdanner ladet på 30 sekunder til en to-personers bænk med fodstøtte. Desuden fås frontrude, tag og meget andet ekstraudstyr til Landmasteren.

- Landmaster UTV er enkle og gennemprøvede maskiner, der har kørt i 10-15 år i USA. Der er ikke meget fancy teknik i dem, i stedet er de opbygget robust og holdbart, og man slipper for at skifte olie, vedligeholde gearkasser og hælde benzin på dem, siger Kim Rasmussen.

Landmasteren vises for første gang på Roskilde Dyrskue den 3. - 5. juni.