Abonnementsartikel

Med næsten 2.500 tilmeldte husdyr lever Nordeuropas største dyrskue i år op til forventningerne. Ud af de mange tilmeldinger er langt over 1.000 kreaturer, mere end 400 er heste, næsten 200 får og derudover er vil der være en sand vrimmel kaniner, katte og fjerkræ.

- Vi er glade for, at tilmeldingerne af dyr til Landsskuet ligger på niveau med tidligere år inden for alle dyregrupper. Det betyder, at både stalde og campingpladsen, hvor udstillerne bor, er fyldt helt op. I år har vi oven i købet udvidet campingpladsen, så interessen for at være med til de tre dages fest med vores bedste husdyr har aldrig være større, siger Mads Fjordside, Landsskuets daglige leder.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Blandt malkekvæget fordeler dyrene sig stort set præcist, som de plejer mellem de fire malkeracer, mens der er lidt større variationer mellem kødkvæget, der sætter rekord med hele 15 forskellige racer. Og som noget helt nyt kan man i år stifte bekendtskab med fem dyr af den nye, australske race Murray Grey.

Derudover kan man møde både Dansk Blåkvæg og Tyroler Grauvieh, der sætter rekord med henholdsvis 25 og 17 dyr.

Antallet af blåkvæg er særligt imponerende i betragtning af der kun er registreret 480 renracede dyr her i landet. Hos racerne Piemontese og Skotsk Højland er der også pæn fremgang i tilmeldingerne, men ganske som tidligere år er det Sortbroget holstein og Limousine, der hos henholdsvis malke- og kødkvægsracerne stiller med flest dyr på Landsskuet.

Nu også med hamster

Det er dog ikke kun de store dyr, der er i højsædet i løbet af de tre dages fest i Herning. Ud over de næsten 2500 dyr, der konkurrerer om ærespræmier, rosetter og point, så præsenterer Landsskuet også en række husdyr uden for konkurrence. Det gælder showheste, grise, hunde og - som noget nyt - hamstere.boa