Abonnementsartikel

Årets udgave af Roskilde Dyrskue er i fuld gang, og statsminister Lars Løkke Rasmussen varmede deltagerne med åbningstalen. Og han havde fokus på respekten og hjælpen til de trængte landmænd.

- Da vi gik til valg, gik vi til valg på, at hjælpe de trængte landmænd og give dem bedre vilkår. Det har vi gjort. Vi kæmper for dem, der gerne vil og at give dem de bedste muligheder for at drive virksomhed, sagde statsminister Lars Løkke Rasmussen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Efter statsministeren og Roskilde Dyrskues formand, gårdejer Povl Fritzners åbningstaler er dyrskuet officielt i gang.

Rundt på dyrskuepladsen står den ene udstiller efter den anden klar til at fremvise sine produkter, og selv om der i sagens natur er masser af landbrug på programmet, er der også rigeligt at se på for gæster med interesse for maskiner.

Af de mange dyrskuer, der afholdes hen over sæsonen, er Roskilde Dyrskue en absolut sværvægter, og dyrskuet kan om få år fejre sit 50-års jubilæum i sin nuværende form. Men faktisk har arrangementet rødder helt tilbage til 1882.

Fritidsmarkedet har selvfølgelig haft en fotograf rundt på dyrskuet for at fange bare nogle af de mange maskiner, man kan opleve frem til og med søndag. Vejrudsigten lover i øvrigt overvejende godt vejr her i weekenden, så der er sådan set ikke rigtigt nogen grund til at blive hjemme.