Mange kender sikkert den situation, hvor vi enten selv påkører et dyr eller møder et dyr, som er påkørt af en anden bilist. Eller også bare støder på et dyr, der tydeligvis er kommet til skade eller er syg.
Og hvad gør man så? Koster det penge at få hjælp? Og hvor går man hen for at få hjælp?
Svaret er nemt. Du kan altid ringe til Dyrenes Vagtcentral 1812, hvis du har brug for hjælp til et dyr i nød. Dyrenes Vagtcentral er døgnbemandet alle ugens dage, og hjælpen til ejerløse dyr betales af Dyrenes Beskyttelse.
Dyrenes Beskyttelse opfordrer dog til, at man i tvivlstilfælde bruger lidt tid på at finde ud af, om dyret virkeligt har brug for hjælp, eller om det blot skal have tid til at sunde sig.
Der er naturligvis regler omkring hjælp til dyr i nød. Hvis der er tale om ejerdyr, sørger Dyrenes Beskyttelse for hjælp, men efterfølgende får ejeren en regning. Er der tale om ejerløse dyr, så påtager foreningen sig regningen for hjælpen.
Ud over Vagtcentralen 1812 kan man også henvende sig til en af kredsformændene for Dyrenes Beskyttelse, hvis man har spørgsmål. Der er 200 kredsformænd fordelt over hele landet, og du kan finde deres kontaktinformation på hjemmesiden www.dyrenesbeskyttelse.dk
Ring 1812 hvis du:
Påkører et rådyr, som overlever påkørslen.
Ser en flok får på en mark, der ikke har adgang til vand.
Har mistanke om, at din nabo har fået flere dyr, end vedkommende kan tage sig af.
Finder et kuld pindsvineunger, hvis mor er blevet kørt over.
Ser en hund i en parkeret bil på en varm sommerdag.
Finder en kasse med marsvin, der er blevet efterladt på en rasteplads eller på et dørtrin.
Vil anmelde vanrøgt af et eller flere dyr.
? og i alle andre situationer, hvor dyr er i nød.
(Kilde: Dyrenes Beskyttelse)