Abonnementsartikel

BARK oplever stadigt større efterspørgsel efter realistiske løsninger, der kan skabe en positiv udvikling og udløse de enkelte områders potentiale.

For hvordan omstiller man i praksis et sted, en by, et landdistrikt, en bygning eller et område under forandring til den bedst mulige fremtid? Løsninger, der både praktisk og økonomisk kan lade sig gøre og som inddrager borgere, politikere, erhvervsliv, bygninger og hele områder. Det lyder måske nemt på papiret, men i praksis er det en helhedstankegang, der kræver en bred vifte af kompetencer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Livskvalitet og lokal stolthed

- Der er ingen facitliste, når det gælder om at gentænke et sted og skabe lokal stolthed og identitet, og som skal vare ved langt ind i fremtiden. Vi starter fra bunden hver gang med en grundig analyse for at kortlægge det enkelte steds potentiale til eksempelvis styrket turisme, erhverv og nye fællesskaber, fortæller Thomas Martinsen.

Han har stået i spidsen for BARK, der altså før hed Dansk Bygningsarv, siden virksomheden blev grundlagt i 2009, og som i dag har 25 ansatte.

- Vi mærker et stigende behov for rådgivning, der ligger i krydsfeltet mellem arkitekter, planlæggere, analyseinstitutter og strategikonsulenter. De kompetencer har vi derfor samlet under ét tag, siger Thomas Martinsen, og fortsætter:

- Oprindeligt lavede vi primært strategier til at udvikle og genanvende bygningsarven, men i dag favner vi bredere - fra den enkelte bygning, til kvarteret og området og til hele kommuner og regioner. Når vi udvikler et sted, er man nødt til at forstå essensen af stedet og de mennesker, der bor der. Vi har med andre ord specialiseret os i at gentænke stedets mange lag og ressourcer - både de fysiske, sociale og økonomiske - for på den måde at skabe livskvalitet og lokal stolthed. Et fokus, som vi gerne vil slå fast med vores nye navn.