Abonnementsartikel

De kribler og krabler overalt i denne tid. Edderkopperne. Og selv om det ikke er alle, der er på størrelse med de grumme væsener i eventyret om Hobitten, så er det dog vældigt irriterende at se dem klatre rundt i hushjørner og langs vægge og lofter. I denne varme tid kan vi godt lide at lade vinduer og døre stå åbne for at få luft ind i huset, men problemet er, at vi samtidigt slipper de otte-benede spindlere ind.

Den nemme - og miljøfjendske - måde at slippe af med dem på er ved at sprøjte med gift. Så det kan vi bestemt ikke anbefale.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Til gengæld har Fritidsmarkedet kigget over skulderen på webtjenesten Greenmatch.dk, som er en sammenligningstjeneste, der hjælper danskere med at finde og spare penge på miljøvenlige energiløsninger.

Greenmatch har udarbejdet en række gode råd, som vi gerne viderebringer.

1: En effektiv, men hård metode i sommervarmen, er at gøre grundigt rent. En støvsuger er et effektivt våben.

2: Pebermynte. Edderkopper hader pebermynte, så invester i lidt pebermynteolie og sprøjt det på udsatte steder.

3: Citrussaft er også effektivt. Uanset om det er en billig flaske fra supermarkedet, eller saft fra frisk citroner, så kan det med fordel smøres på de steder, hvor edderkopperne kommer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

4: Duftlys. Mange af os hader duftlys, og det gør edderkopper også. Så føler du dig i et afslappet humør, så tænd en række duftende lys.

5: Myrer kan ikke lide bagepulver. Det kan edderkopper heller ikke. Så frem med et brev og begynd at drysse. Det kan dog være svært på et loft.

6: Kagebagere elsker kanel, det gør vi andre også, selv om kagerne for nylig var i EU's søgelys. Men edderkopper kan ikke fordrage det sødlige pulver.

7: Dette tip er lidt mere utilgængeligt, men har du tilfældigvis noget cedertræ til at ligge, kan du med fordel placere det rundt omkring i stuerne.

8: Prøv eventuelt med et par eukalyptusblade- eller olie. Efterlad blade i hjørner og kroge eller blandt lidt olie i vand og spray det på udsatte steder.

Artiklen fortsætter efter annoncen

9: Et gammelt mundheld siger, at edderkopper er bange for kastanjer. Dette er dog tidligere blevet afvist af edderkoppeekspert Trine Bilde fra Institut for Bioscience på Århus Universitet. Men kastanjedyr er jo altid sjove at kigge på.

10: Huskatten. En huskat kan tage en smule af edderkopperne, men har svært ved at nå dem, der befinder sig på vægge og lofter.

Det var rådene for edderkoppehadere i denne omgang, men måske burde man lige tage den lidt med ro. For hvad er det lige, vi heller ikke bryder os om?

Fluer - og edderkopper er gode til at fange fluer.