Abonnementsartikel

Hvis det knager og brager, og du ikke kan forstå, hvad der sker, så er det muligvis fordi Raptor 800 er mødt op på arbejde.

Raptor 800 er en grenknuser, men det er ikke en hvilken som helst grenknuser. Raptor 800 laves af producenten Prinoth Ahwi, og det er en af de kraftigste i Europa, hvor der faktisk kun findes tre eksemplarer af modellen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Og nu er en af dem kommet til Danmark. Det er Brdr. Willemoes Skovservice, der har købt Prinoth Ahwi?s største grenknuser Raptor 800. Firmaet havde i forvejen lillebror Raptor 300, men er altså nu gået en tand op.

- Vi har haft stor succes med vores Raptor 300 siden vi købte den sidste år, og er glade for nu at få familieforøgelse med dens storebror ? Raptor 800. Med over dobbelt så mange hestekræfter, hele 630 hk, er Raptor 800 langt mere effektiv på store arealer end Raptor 300. Der er blandt andet også sket ændringer i dens motorsystem, som gør den mere miljøvenlig, udtaler Rolf Willemoes.

Raptor 800 vejer knap 27 tons, men den har et marktryk, der er langt mindre end ved en traktormonteret knuser, som ofte er denne maskinens alternativ. Det lave marktryk opnås med de 700 mm brede stålbælter.

- Det er tydeligt at Raptor 300 og Raptor 800 er egnede til forskellige typer opgaver inden for grenknusning, trods sine lignende kvaliteter. Raptor 800 er kraftigere og tungere, og er derfor bedre til opgaver, hvor der er fokus på hurtigt at komme over store arealer. Vi kan tydeligt mærke at den er meget effektiv og er en af de kraftigste serieproducerede bælteknusere på det europæiske marked, siger Rolf Willemoes.

Brdr. Willemoes Skovservice er specialister inden for skovbrug og leverer totalløsninger til både private, erhvervskunder samt offentlige.