Abonnementsartikel

Enhver haveejer med en græsplæne, der er større end en frisørsaks kan klare, ved hvor besværligt det er at slå græs. Og jo flere beplantninger, forhindringer, bede og andet godt, der er placeret i haven, jo mere udfordrende bliver processen. Det gælder uanset om man sidder på en havetraktor eller vandrer bagved en håndskubber.

Det har Cub Cadet-folkene bag den nye Zero-Turn plæneklipper forsøgt at tage højde for. Den nye selvkørende plæneklipper, CC 53 SPO W, har drejelige forhjul, så man kan vende plæneklipperen på stedet. Det betyder ifølge producenten, at man uden problem kan vende plæneklipperen hurtigt og præcist, klippe rundt om træer, buske, bede uden at lave spor i græsplænen, og det hele uden at skulle bruge kræfter på at løfte forhjulene fra jorden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Cub Cadet kommer med en 3,3 kW motor og et variabel træksystem med seks hastigheder. Det betyder også, at den er i stand til at klare både op- og nedstigninger i haven. Har man en have, hvor det er en fordel blot at køre lige ud, så kan forhjulene naturligvis låses.

Klippehøjden kan justeres i seks indstillinger, fra 2,8 til 9,2 centimeter. Klippebredden er på 53 cm, og plæneklipperen kommer med en stor 70 liters græsopsamler. Endelig er plæneklipperen som standard monteret med i alt 4 klippesystemer, opsamling, bagudkast, sideudkast og bio-klip.