Abonnementsartikel

Alle med have, hæk og plæne og så videre ved, at det er i denne tid, at arbejdet er mest påtrængende. Hækken vokser næsten hurtigere end plænen, og det kan være svært at følge med. Har man benzindrevne redskaber at gøre godt med, så kender man til problemerne med at få dem startet, og har man lange ledninger hængende efter hækkeklipperen, så kender man sikkert til overklippede ledninger.

Ovennævnte er blot få af de ting, der gør det nemmere at arbejde med de nye akku-maskiner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Producenten Stihl har valgt deres 90-års jubilæum til at fejre sig selv med et nyt batterisystem. Navnet på serien er Compact, og målgruppen er den grundige haveejer.

I modsætning til de store professionelle batterimaskiner, leveres Compact-modellerne med både batteri og lader, så har man to maskiner, har man også to batterier. Da batteriet er kompatibelt med alle maskiner i serien, kan det ene lades mens man arbejder med batterimaskinen.

- Ved at anvende batteridrevne maskiner kan man arbejde uden stikkontakt og kabeltromle. Yderligere er der ingen generende udstødningsgasser forbundet med disse maskiner, og når samme batteri kan anvendes til alle maskiner, forenkles havearbejdet, udtaler marketingkoordinator Henriette Duelund fra Stihl Danmark.

Den nye serie består af BGA 56 løvblæser, FSA 56 græstrimmer, HSA 56 hækkeklipper og MSA 120 C-BQ motorsav.