Abonnementsartikel

Selv om der i denne tid er mangfoldige hvide striber hen over den blå himmel, efterladenskaber fra danskere på vej sydpå til sol og sommer ved de udenlandske kyster, så viser det sig faktisk, at danskerne elsker at holde ferie i Danmark. Ifølge en ny analyse af danskernes ferievaner fra VisitDenmark og Dansk Kyst- og Naturturisme, viser tallene, at over halvdelen af danskerne, der holdt ferie i 2015, var på en eller flere ferier i Danmark.

Årsagen til at mange rejser rundt i fædrelandet er familie- eller vennebesøg og ønsket om at opleve den danske natur og kystlivet, og ifølge undersøgelsen bedømmer vi selv Danmark til at være det mest attraktive feriemål i Nordeuropa. Nabolandet Norge indtager en fin andenplads efterfulgt af Sverige, Tyskland og Storbritannien.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I analysen spørger VisitDenmark og Dansk Kyst- og Naturturisme indtil forskellige ting, og ifølge svarene fra deltagerne, så har Danmark de suverænt smukkeste strande i Nordeuropa. Vi er også det land som flest forbinder med attraktive børneoplevelser.

I kategorien ?natur og flotte landskaber? og på ?outdoor-oplevelser? scorer Danmark stort set på niveau med Sverige med de store skove og de stille søer, og også med Norge, som ellers lokker med sneklædte bjerge, dybe fjorde. Et udpluk af tal fra statistikken viser følgende:

? 32% valgte at holde ferie i Danmark for at opleve naturen. Ligeså mange pakkede kufferten for at besøge venner og familie.

? For 25% var adgang til eget eller et lånt sommerhus årsagen til at ferien blev holdt i Danmark

? 12% har angivet økonomiske forhold som årsag til at ferien blevet holdt hjemme i Danmark

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ifølge VisitDenmark og Dansk Kyst- og Naturturisme er årsagerne til danskernes glæde for eget land, at det er nemt at holde ferie herhjemme, og det er typisk også billigere, når familie tæller flere børn. Men det er også blevet moderne at holde ferie i Danmark.

- Vi ved, at moderne turister gerne have autentiske oplevelser, når de rejser udenlands. Den trend slår også stærkt igennem, når det gælder danskernes ferie i Danmark. I de senere år er det blevet cool at holde ferie i Danmark, for mere autentisk bliver det ikke. I Danmark er vi nemlig ikke turister, men indfødte, der udforsker natur, kultur, historie og de forskelle, der er fra sted til sted, siger Marie Louise Schmidt, der er International Projektchef for Kyst & Natur i VisitDenmark,.

Storbyer trækker også

Efter Danmark var de mest populære feriedestinationer Tyskland, Spanien og Italien. Det er blandt andet Berlin, Hamborg, Barcelona og Rom, som trækker.

Her er det blandt andet ønsket om at opleve en anden kultur eller natur, der vægter højt på listen, samt det lidt mere enkle ønske om blot at komme væk fra hverdagen i Danmark.

Danmark hitter igen i år

Ifølge VisitDenmark og Dansk Kyst- og Naturturisme bliver også 2016 et godt ferieår. Over hver tredje dansker forventer at holde ferie i Danmark. Det svarer til knap to mio. turister. Det er færre end i 2015, men en årsag kan være, at beslutningen om at holde ferie herhjemme træffes kort tid inden ferien. Halvdelen overvejer at tage til Nordjylland eller Vestjylland, flest til Nordjylland.