Abonnementsartikel

Vilde dyr og fugle er et tilbagevendende problem for mange landmænd, når det første græsslet skal skårlægges. I stedet for at flygte, når skårlæggerne går i gang, så gemmer dyrene sig i marken, og maskinføreren har ikke en chance for at gøre noget, før det er for sent.

Ud over at være ubehagelig oplevelse for den enkelte landmand, så udgør uheldene også en symdomsrisiko for de besætninger, der fodres med græsset, idet eksempelvis kvæg kan blive syg af pølseforgiftning, hvis der er rester af påkørt vildt i foderet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Dette problem har rådgivningsvirksomheden Heden & Fjorden kigget på, og de er kommet op med en enkel løsning: en pind, en papirpose og en pust ildelugtende hjortetaksolie. Posen placeres for enden af en pind og sættes i marken. Posen får et pust hjortetaksolie, og den ubehagelig lugt skræmmer vildtet væk. Det er hurtigt og nemt at sætte en række pinde rundt om på strategisk udvalgte steder, og man behøver ikke at flytte dem igen. Høsteren kan sagtens klare både pind og pose, og dyrene tager ikke skade af resterne.

Er du ikke overbevist, kan du sikkert få et snif til en ildelugtende pose på Heden & Fjordens stand på Landsskuet.