Abonnementsartikel

Selv om dræbersnegle er både irriterende og frustrerende at finde i haven, så er det ikke alle, der er villige til at ty til gift for at slippe af med de slibrige kryb. Og selv om du endnu ikke har haft besøg af dræbersneglene, så er det for tidligt at læne sig tilbage.

En dræbersnegl kan lægge op til 400 æg om året. Det er selvfølgelig ikke dem alle, der klækker, men du være sikker på, at mange gør, og at der i løbet af nogle få år vil være en decideret plage også i din have.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fritidsmarkedet har fra firmaet Tanaco modtaget følgende gode råd til at bekæmpe dræbersnegle i haven:

Minimér adgangen til haven. Ved hjælp af en effektiv sneglebarriere fjernes adgangsvejene for udefrakommende dræbersnegle. Brug evt. A Green Way?s Fritt Sneglebarriere. Denne lægges som en bræmme rundt om områderne, der ønskes beskyttet, og beskytter faktisk haven hele sæsonen.

Kontrollér nye planter. Inden nyindkøbte planter bringes ind i haven, kan det være en god idé at tjekke dem for snegle og snegleæg.

Hold orden i haven. Sneglene trives bedst i fugtige og dunkle omgivelser, så sørg for at fjerne bl.a. brædder, bunker med haveaffald og blade, der kan fungere som fugtige opholdssteder.

Giv plads til naturlige fjender. Pindsvin, fugle og biller spiser gerne både dræbersneglene og deres æg. Men for at de kan trives, har de brug for lidt krat eller buskads, hvor de kan gemme sig

Artiklen fortsætter efter annoncen

Har du allerede besøg af dræbersneglene i din have, skal du udover ovennævnte sørge for at indsamle både dræbersneglene og deres æg, for at undgå at de spreder sig. Du kan evt. benytte Fritt Sneglefælder fra A Green Way. Disse placeres strategisk rundt omkring i haven. Æggene skal du selv på jagt efter og fjerne ved håndkraft.