13.245.
Så mange indbrud i private hjem blev der ifølge Danmarks statistik begået fra første kvartal 2015 til første kvartal 2016. Desværre er tallet en stigning på 11,7 procent, og det skal ses i lyset fa, at tallet har været faldende de senere år.
Baggrunden for stigningen kan være, at de private virksomheder i høj grad har opgraderet sikkerhedsforanstaltningerne, og det kan så have skubbet indbrudstyvene over i de private hjem. Virksomhederne er generelt blevet presset af forsikringsselskaberne til at sikre sig bedre, og derfor retter samme selskaber nu sigtet mod de private. En af de moderne måder at sikre sig på er en såkaldt sikkerhedståge.
Hos forsikringsselskabet Topdanmark ser forretningsudviklingschef Thomas Enna et betydeligt potentiale i sikkerhedståge som forebyggelse mod indbrud i private hjem.
- Hvert år er mange danskere ofre for indbrud, hvor tyvene slipper væk med designermøbler, smykker og andre værdigenstande. Et anlæg med sikkerhedståge, der er professionelt installeret, kan i høj grad være med til at sikre hjemmets værdier og er derfor et godt supplement til mekaniske og elektroniske sikringsmetoder, fordi det på få sekunder fylder et eller flere rum med uigennemsigtig tåge. Sikkerhedståge kan derved både virke forebyggende og medvirke til at indbrudsforsøg mislykkes, fordi tyven ikke kan finde rundt i tågen, fortæller Thomas Enna.
Sikkerhedståge har de seneste 10-15 år været et naturligt valg i detailhandlen samt i større og mindre virksomheder, men er nu også blevet en realistisk løsning for private efter den danske producent Protect har lanceret tågekanonen Xtratus, der er i et nordisk design samt udviklet til at sikre mindre rum.
- Vi har udviklet en ny teknologi, hvor tågevæsken hurtigere, men lige så effektfuldt, som vores store tågekanoner, fylder rummet. Og vi kan allerede nu se, at alarminstallatørerne og kunderne har taget Xtratus til sig. Vi kan se, at danskerne i stigende grad sikrer deres værdier og minder, siger adm. dir. Poul Dalsgaard, Protect.