Abonnementsartikel

Organisationen Træ til Energi, som består af Skovforeningen, HedeDanmark og Skovdyrkerne, er gået til kamp mod to forslag, der er dukket op på den politiske arena.

Det ene forslag er et besltningsforslag fra De Radikale om fremme af varmepumper og begrænsning af biomasse. Det andet forslag er fremsat af Klimarådet, som i en ny rapport, Afgifter der forandrer, at afgiften på el skal sænkes for at fremme omstillingen til varmepumper på de decentrale kraftvarmeværker - på bekostning af brugen af biomasse som for eksempel dansk træ.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Politisk marked

Skovbruget har derfor valgt at tage sagen op politisk, fordi alle, der arbejder med flis, lever af et politisk styret marked.

- Konsekvenserne af de politiske beslutninger vil ofte være markante - som vi for eksempel så det i forbindelse med brændeafgiften - og der er hele tiden torpedoer i vandet, konstaterer Skovdyrkerne i et nyhedsbrev.

Kortsigtede forslag

Ifølge Skovdyrkerne ville Skovbruget derfor med foretrædet på Christiansborg forklare politikerne, at en massiv omlægning til varmepumper er for kortsigtet. Det vil gå ud over Danmarks opbygning af en egen træressource til en fossilfri og biobaseret fremtid.

- Det er godt at Danmark er på vej til at blive fossilfrit og biobaseret, men hvis ikke al biomassen skal importeres, skal de decentrale kraftvarmeværker også bruge masser af træ ved siden af varmepumperne, mener Skovdyrkerne.

Foreningen frygter, at skovejerne ellers ikke kommer til plante alle de træer og opbygge den træressource, som Danmark får brug for.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Budskabet er, at Danmark skal bruge mere dansk træ, hvis der skal være mere træ i Danmarks skove.