Abonnementsartikel

Et toiletsæde behøver ikke være en gang kedelig plastic. Det mener man i hvert fald ikke hos firmaet Pressalit, der atter har indfanget den kendte designer Knud Holscher og fået ham til at designe et nyt sæde til badeværelset. Spira Art er klassisk design på den innovative måde.

Knud Holschers lange og prisbelønnede karriere blev indledt med et partnerskab med legenden Arne Jacobsen, og med sin ligeså kompromisløse sværgen til skandinavisk stringens har han lagt streg til alt fra busstoppesteder, motorvejstavler og dørhåndtag til gryder, lamper, toiletter og ikke mindst toiletsæder.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har samarbejdet med udvalgte designere siden 1966, og vores toiletsæder er derfor en selvfølgelig del af den danske og internationale designtradition. Knud Holscher har været med på holdet i over tre årtier, og i samarbejde med svenske Ifö har han skabt designsucceserne Aqua, Carat, Cera/Ceranova, Sign Art, og nu også Spira Art, suger Kim Boyter, administrerende direktør for den danskejede virksomhed.

- Mindsettet er skandinavisk hele vejen rundt. Pressalit står for gennemtænkt design, stærkt funktionalitet og højeste kvalitet. I vores verden er et toiletsæde ikke kun et stykke design, men også en naturlig del af et komfortabelt møbel, som både skal være behageligt at sidde på, betjene og rengøre, siger Kim Boyter.

Knud Holscher fortæller selv om sine overvejelser:

- Spira Art er den naturlige forbindelse mellem badeværelsets kantede kurver og den nøgne, bløde menneskekrop. Runde, harmoniske og dog stringente linjer. Samtidig gør de innovative finesser soft close og quick release brugen både intuitiv og højhygiejnisk. Sædet er indbydende og formgivet, så det kan åbnes med det yderste af en fingerspids, og selv med lukket låg er det behageligt at sidde på. Overskydende vand løber nemlig af den let opadbuende form.