Abonnementsartikel

Med otte nye kedler fra 12 til 100 kW udvider Smedegården Nr. Vollum A/S nu produktprogrammet, så det sønderjyske firma nu tilbyder 10 forskellige kedler, idet de kendte støbejernskedler DSU 6 og DSU 10 fortsat indgår i programmet.

De nye modeller er pladejernskedler med 6 millimeter plade mod brændkammer og dermed mindre pladskrævende end støbejernskedlerne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

De nye anlæg kører fuldautomatisk med automatisk tænd og sluk-funktion samt modulerende drift og natsænkning. Dertil kommer, at anlæggene kan nås via mobiltelefonen og styres derfra.

Kedlerne er fremstillet i Polen og ligger i klasse 5 både med hensyn til virkningsgrad og emission - også ved lav belastning, selv om dette først træder i kraft den 1. januar 2020.

Mange års erfaring

- Fabrikken har mange års erfaring og har tidligere mest afsat sine kedler i Østeuropa, hvor jeg har set en boligforening med fire boligblokke og en købmand med i alt 2.780 kvadratmeter at varme op. Dette skete helt uden problemer med to 100 kilowatts kedler opsat i kaskade 2011, fortæller indehaveren af Smedegården Nr. Vollum, Jørgen "Jønne" Larsen og tilføjer:

- Vi har lige nu introduktionspriser på de nye anlæg, så de hører til Danmarks billigste kedler.

Anlæggene kører ifølge Jønne som et oliefyr: Der tages aske ud en gang ugentligt og rengøring af kedel en gang i måneden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Man må ikke glemme at det stadigvæk er 33 procent billigere at fyre med træpiller end med jordvarme eller luftvarme på årsbasis. Ydermere gives der stort tilskud til udskiftning af det gamle anlæg, tilføjer han.