Abonnementsartikel

Hvis du har en skadessag kørende mod dit forsikringsselskab, så skal du vare dig med at lægge feriebilelder på de sociale medier. I hvert fald hvis du har tænkt dig at smile på billederne og se ud som om, at du har det OK.

Det er nemlig en kendt sag, at flere forsikringsselskaber benytter sig af overvågning, når de skal vurdere, om skadelidte taler sandt. Det vil med andre ord sige, at de tjkeker din Facebookprofil, Instragram Tweeter og så videre, og i sidste ende kan dine feriebilleder være en medvirkende årsag til, at du ikke får erstatning.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Der er allerede flere eksempler på, at forsikringsselskabers overvågning i "det virkelige liv" eller via kanaler som for eksempel Facebook har været en medvirkende årsag til, at syge og skadelidte har mistet deres erstatning.

Ifølge advokat Litten Posselt Olsen fra Erstatningsgruppen, der er en del af Advokan, er problemet med overvågningen, at den giver et meget ensidigt billede.

- Det er en helt naturlig adfærd at forsøge at se nogenlunde oplagt og smilende ud på fotos, og syge og tilskadekomne er jo ikke anderledes end alle andre, så de deler også gerne små glimt fra hverdagen på Facebook, siger Litten Posselt Olsen.

- Selvom billederne viser en glad familie på vej til stranden med parasol og køletaske under armen, er det ikke ensbetydende med, at den tilskadekomne ikke har ondt i armen, ryggen eller skuldrene og senere må betale prisen ved at lægge sig på sofaen, tage smertestillende medicin, have søvnløse nætter med videre.

Advokaten mener, at det er ærgerligt at skulle tænke på den slags, men at det desværre er nødvendigt.