Abonnementsartikel

Selv om sommerferien er ved at være slut for mange, så er der måske alligevel tid til at smutte en tur ud ad Margueritruten. Man skal bare ikke regne med, at hele ruten kan gennemkøres på et par dage, faktisk skal man nu bruge endnu mere tid, hvis man ønsker at se hele den fantastiske rute.

En ny systematisk opmåling, foretaget af Naturstyrelsen, viser, at ruten er i alt 4.200 kilometer lang og ikke 3.600 kilometer, som man hidtil har antaget. Og dermed slår slår rutelængden Tour de France-distancen med mange mil.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Målt op på nettet

Opmålingen er ikke, som man skulle tro, foretaget ved at køre på landevejene, men derimod ved at bruge friluftskortet Udinaturen.dk, hvor hele Margueritruten er plottet ind. Samtidig har styrelsen forbedret kortet, så man nu kan se hele Margueritruten på én gang.

- Vi har forbedret Margueritruten på Udinaturen.dk, så kortet nu er 100 procent klar til ferien. Hvad enten man har lyst til at køre en tur ved kysten, over heden eller gennem skoven, har det aldrig været nemmere at få overblik over Margueritruten, siger specialkonsulent Lars Bendix Poulsen fra Naturstyrelsen.

Ude på landevejene har kommunerne flere steder også flyttet rundt på de blomstrede skilte for at opdatere afmærkningen. Blandt andet i Thy og på Mors, hvor man har justeret skiltningen, så billister og cyklister ikke længere ledes ned til nu nedagte færgelejer.

Margueritruten fører forbi mere end 200 af landets største og mest spændende seværdigheder, og undervejs bliver man præsenteret for noget af landets smukkeste natur. Det eneste sted, hvor man ikke kender så meget til Margueritruten er Bornhom og øerne i Kattegat, hvor ruten ikke er repræsenteret.

Skiltning af Margueritruten

Ruten er for en stor dels vedkommende meget velegnet for cyklister, da den mange steder følger små og mindre befærdede veje. Den er tilgængelig overalt for biler, omend noget af ruten foregår på meget smalle landeveje. Det eneste sted på ruten, hvor man tvinges ud på en motorvej, er på Storebæltsbroen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Margueritruten er markeret med et firkantet skilt, der på brun baggrund viser en gul-hvid marguerit, og det er Naturstyrelsen, der er sekretariat for Margueritruten. Du kan se det nye, forbedrede kort her.