Abonnementsartikel

Selvom rigtigt mange danskere gerne vil leje private boliger gennem deletjenester som Airbnb til sommerferien, så er vi mere tilbageholdende med selv at leje vores hjem ud. Det viser en ny YouGov-undersøgelse foretaget på vegne af anmeldelsesplatformen Trustpilot, der sætter fokus på danskernes forhold til deleøkonomi. Det er især ældre og folk fra Syddanmark, som vil ikke leje deres hjem ud til andre.

I undersøgelsen svarer hver tiende dansker (11 procent), at de allerede har prøvet at bruge en boligudlejningstjeneste som Airbnb, og 30 pct. overvejer at bruge en. Men adspurgt om de ville låne deres egen bolig ud til andre mod betaling, svarer kun 16 procent ja.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Selvom undersøgelsen viser, at privat boligudlejning er den mest benyttede deleøkonomiske tjeneste i Danmark, så er det interessant, at rigtigt mange ikke selv vil leje deres bolig ud til andre. Det kræver en stor portion tillid at give nøglerne til sit eget hjem til en, man ikke kender, siger Mathilde Lykke Bülow, der er kommunikationschef i Trustpilot.

Undersøgelsen viser også, at der er stor aldersmæssig og lokal forskel på danskernes villighed til at leje deres hjem ud. Hele 21 procent af de unge mellem 18 og 34 år vil gerne leje deres bolig ud til andre, hvorimod kun 12 procent af de 50 til 64-årige vil, og kun 7 procent af danskere over 65 år vil.

Og hvis du bor i Syddanmark, vil du sandsynligvis ikke dele dit hjem med andre. Blot 11 pct. af de adspurgte fra regionen vil leje deres hjem ud, mens tallet er 19 pct. for folk i Hovedstaden.

- Privat boligudlejning som Airbnb er et storbyfænomen og især meget populært blandt unge, når de rejser ud i verden. Hvis man selv har lejet andres bolig og har haft en god oplevelse med det, så er man også langt mere tilbøjelig til at låne sin egen ud, forklarer Mathilde Lykke Bülow.

Undersøgelsen er gennemført for Trustpilot af analyseinstituttet YouGov. Der er i alt gennemført 1302 CAWI-interview med danskere i alderen 18 år+ i perioden 6.-10. juni 2016.