Abonnementsartikel

For mange - især på landet - er rotter et stort problem. Det så vi sidste efterår og vinter, hvor der blev konstateret et ekstraordinært stort antal rotter i landets kommuner. Dette skyldes i høj grad de sidste par års milde vintre. Landets kommuner har pligt til at bekæmpe rotter, og som boligejer har du også pligt til at rapportere om rotteangreb. Men der er ingen grund til udelukkende at afvente riottefangerens ankomst. Der er en del ting, man selv kan gøre.

Redaktionen har modtaget 10 råd til at bekæmpe rotter fra firmaet Junkbusters, der arbejder med affaldshåndtering.

Artiklen fortsætter efter annoncen

1: Gå jævnligt ud med skraldet

Rotter er vilde med dit skrald, da de ofte kan finde noget spiseligt. Undgå derfor at have fyldte skraldeposer stående i hjemmet, da det tiltrækker skadedyrene.

2: Opbevar mad forsvarligt

Sørg for at madvarer er pakket ordentligt ind. Opbevar eksempelvis madvarer og ingredienser i plastbeholdere. Dette gælder især dyrefoder.

3: Hold hjemmet rent

Rotter hold rigtig meget af rod og har en tendens til, at bygge rede i rod og affald. Derfor kan et rodet hjem, øge risikoen for at du får uønsket besøg.

4: Undgå byggerod

Rod i hjemmet kan tiltrække rotter, det kan rod omkring hjemmet også. Derfor er det vigtigt at få ryddet op efter byggeprojekter, da rotterne med tiden søger ind i varmen.

5: Anskaf en kat

Rotternes fjende nummer ét er katten, så hvis du gerne vil være fri for rotter, kan det i den grad anbefales at anskaffe en kat som kan skræmme dem væk.

Artiklen fortsætter efter annoncen

6: Pas på ved skybrud

I tilfælde af skybrud er det vigtigt at være opmærksom på rotter. Ved kraftige skybrud bliver kloakkerne ofte fyldt, hvilket skyller rotterne op til overfladen.

7: Gå jævnligt ud med skraldet

Rotter er vilde med dit skrald, da de ofte kan finde noget spiseligt. Undgå derfor at have fyldte skraldeposer stående i hjemmet, da det tiltrækker skadedyrene.

8: Inspicér døre og vægge

Rotter skal ikke bruge mere end en sprække på 1,5 cm. for at komme ind. Tjek derfor hjemmet for huller og sprækker. Tilstop dem du finder.

9: Forsegl rør med ståluld

I tilfælde af, at du har rør som fører ind og ud af huset, er det hensigtsmæssigt at stoppe disse til. Tjener røret endnu et formål, anbefales det at bruge ståluld.

10: Skru riste godt fast

Rotter kan løfte tre gange deres egen vægt. Derfor bør du sikre dig, at samtlige afløbsriste er skruet fast, da rotterne kan løfte dem og dermed finde vej ind i huset.

Artiklen fortsætter efter annoncen

(Kilde: Junkbuster.dk)