Abonnementsartikel

Det bliver noget af en cykeltur, gæsterne på den kommende cykellegebane i Odsherred til næste år kan tage på. Cykellegebanen er en såkaldt CykelGeopark, og den er designet af HedeDanmarks afdeling for legepladser og uderum.

Hededanmark vandt for nylig anlægsopgaven i en konkurrence udskrevet af Odsherred kommune, hvor oplægget lød "at skabe den bedste Geopark-inspirerede cykellegebane for Odsherred Kommune."

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Det er altid spændende, når vi får mulighed for at skabe helt særlige rammer for oplevelser, bevægelse og læring. Cykellegebanen i Odsherred bliver en helt speciel oplevelse for de besøgende, og vi glæder os til at virkeliggøre vores idéer og skitser, siger landskabsarkitekt Lene Lunghøj fra HedeDanmark.

Fra istid til nutid

Den nye cykellegeplads bliver inspireret af Odsherreds geologi, landskab og kultur, og det bliver en rejse med isflager, solvogne, urokser, jernbaner og meget mere. Odsherreds store former gengives i lille skala gennem anlægget, og cykellegebanen bliver designet, så børn og voksne kan træne deres motorik og cykelfærdigheder på en sjov måde.

Cykellegepladsen, der vil brede sig over et areal på cirka 6.500 kvadratmeter, kommer blandt andet til at indeholde tidslinje, gravhøje, bærmarker og småskove, jernbanespor, Lammefjorden, dyndhullerne og mammutskelettet og meget mere.

Det økonomiske grundlag for anlægget kommer fra Odsherred Kommune og Cyklistforbundet med støtte fra Nordea-fonden, og anlægget åbner for besøgende i sommeren 2017.