Abonnementsartikel

Der er islændere, arabere, shetlændere og western-heste, og du kan møde dem alle sammen den 4. september i Skive, når årets arrangement "Heste i Fokus" løber af stablen. Og hvis man har bare en smule interesse for heste, er der masser at glæde sig til.

Det er en bred kreds af hestefolk, som hvert år stabler "Hesten i Fokus" på benene. I år foregår det søndag den 4. september, og arrangørerne, der blandt andet tæller Skive Trav, Skive Rideklub og islænderhesteklubberne Fjördur og Hrimfaxa, har lagt sig i selen for at gøre 2016-udgaven endnu mere attraktiv end de foregående år, hvor omkring 3000 tilskuere lagde vejen forbi området ved Skive Trav og Skive Rideklub.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Vi byder på en fantastisk mulighed for at se alle typer af heste og de forskellige måder, vi bruger hestene på, hvad enten det er i forbindelse med avl, ridning eller kørsel, og hvad enten det er til sport, fritid, konkurrence eller som kæledyr. Der vil være masser af gang i den hele dagen, fortæller Mette Helberg, som er koordinator for arrangementet.

Action for hele familien

Der arbejdes fortsat med at få de sidste detaljer i programmet på plads, men blandt de aktiviteter, der ligger fast, kan nævnes ponytrav, "rigtige" travløb, "Powershow", som er en opvisning med islandske hingste, stævne for Avlsforeningen for Shetlandsponyer i Danmark, show af Skive Rideklub, klassisk dressur, westernheste, juniorryttere på islandske heste, miniatureheste, ProPrio-træning, følskue og diverse konkurrencer, hvor der som noget nyt dystes om præmiepenge, heriblandt ringridning.

- I år bliver der også mange flere aktiviteter for dem, der ikke er så hesteinteresserede. Der bliver faldskærmsudspring, udstilling af amerikanerbiler, hundelydighedsopvisning, opvisning med trialcykler, som folk måske har set i "Danmark har talent", agility, brandbiler og en hel masse mere, og så vil der selvfølgelig også være en masse interessante boder at kigge på med blandt andet hesteudstyr og lækker forplejning, siger Mette Helberg.

Hesten i Fokus varer fra tidlig formiddag til sen eftermiddag, og som nævnt arbejder arrangørerne med at finpudse programmet, så det kan være værd at holde øje med hjemmesiden www.hestenifokus.dk eller Facebook-siden facebook.com/hestenifokus, hvor der løbende vil blive offentliggjort seneste nyt om årets store familie- og hestedag.