Abonnementsartikel

Alle der bor på landet kender til problemer med dårlig mobilforbindelse. Og selv om mobildækningen generelt er blevet bedre i løbet af de senere år, så kniber det stadig rigtig mange steder. Og her kan teknologien Wi-Fi-opkald være en kæmpe hjælp. Problemet er bare, at det foreløbig kun er et par teleselskaber, der er i gang med muligheden, imens lurepasser andre.

Wi-Fi-opkald betyder helt enkelt, at du kan sætte din mobiltelefon til at bruge det trådløse bredbånd i hjemmet. Bredbånd har i langt de fleste tilfælde en meget bedre forbindelse end mobil-masten. Teknologien kræver, at du har en nyere telefon, men så er det gengæld meget nemt at slå muligheden til.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Desværre er det indtil videre kun mobilselskabet "3", der giver deres kunder denne mulighed. Og så er der endda en række restriktioner. Eksempelvis skal du have et abonnement med fri tale, og så gælder det ikke engang alle deres forskellige abonnementstyper med fri tale.

Hos Telenor har man gennem længere tid kørt forsøg med WiFi-opkald, men er endnu ikke nået frem til, hvornår man vil tilbyde det til kunderne.

TDC - nu YouSee - meddelte tidligere på året, at de ville lancere muligheden i år, men endnu er intet dukket op til overfladen.

Hvis du lider under dårlig mobildækning, så er det bedste råd lige nu at kontakte dit teleselskab og spørge, hvornår muligheden for WiFi-opkald kommer, og hvilket abonnement og telefon, man skal have.