Abonnementsartikel

Da Stihl i foråret 2016 valgte at give batterimotorsaven MSA 200 C-BQ en ansigtsløftning med forøgelse af kædehastighed på 33 procent og optimering af barkstød og kædebeskyttelse, havde det åbenbart også en god effekt på batterilevetiden.

I hvert fald overraskede kædesaven positivt på dette område, da det svenske specialmagasin Skoven for nyligt testede saven. Magasinet tog motorsaven med op i de svenske skove, hvor den blev testet ud fra kriterierne om en smidig, sikker og let motorsav til mindre opgaver. Testen blev udført på stammer med en diameter på 15-20 cm, og selv om Stihl med batteriet AP 300 lover 45 minutters driftstid, så overraskede motorsaven ved at levere fem minutter mere, altså i alt 50 minutters arbejde.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Velafbalanceret og venlig

Ud over den positive driftstid, så var motorsavseksperten begejstret for savens lave vægt på blot fem kilo. Han beskrev motorsaven som en "... velafbalanceret og venlig motorsav, hvor håndtag, kontrolknapper og beskyttelsen sidder lige der, hvor de plejer".

Både til privat og pro

MSA 200 C-BQ er en del af Stihls PRO-serie, der består af et bredt sortiment af store batterimaskiner til professionelt brug såvel som til brug hos den krævende private bruger.

I sortimentet findes op til flere forskellige batterier, både til montering direkte i maskinen eller som rygbatteri, når endnu længere arbejdstid kræves. I lighed med nogle af de større benzindrevne motorsave fra Stihl, er denne batterimotorsav udstyret med bremsesystemet QuickStop som ekstra sikkerhed. Desuden passer det samme batteri til alle maskiner i PRO-serien som f.eks. hækkeklippere, motorsave, trimmere, blæsere, skæremaskine, grensaks og fejemaskine.