Abonnementsartikel

Det kan få store konsekvenser, hvis en nøglemedarbejder på bedriften bliver langtidssygemeldt. Men en ny sygedriftstabsforsikring fra forsikringsselskabet Topdanmark kan holde hånden under landmænd, hvis uheldet er ude.

Det kan være problematisk for driften, hvis en nøglemedarbejder brækker benet lige inden høsten går i gang. Eller får konstateret kræft og må være væk i en længere periode. For det er ikke altid, der er penge til en afløser.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Når det går godt, tænker man måske ikke over, hvor sårbar man er, hvis man må undvære en medarbejder i en længere periode. Eller hvis man selv er forhindret i at arbejde, siger agronom hos Topdanmark, Svend-Anker Worm.

- Når det går godt, tænker man måske ikke over, hvor sårbar man er, hvis man må undvære en medarbejder i en længere periode.

Svend-Anker Wornm, agronom hos TopDanmark

En forsikring ? flere muligheder

Der er flere forskellige muligheder i forhold til dækning med den nye forsikring.

- Vi har i forbindelse med udviklingen af forsikringen, haft tæt dialog med vores kunder og lyttet meget til, hvad de har brug når uheldet er ude. Det er også på den baggrund, at vi tilbyder kunden flere muligheder for erstatning når sygdom rammer, siger Svend-Anker Worm.

På mange bedrifter vil ejeren måske løbe ekstra stærkt og lægge nogle flere timer i løbet af dagen, mens nøglemedarbejderen er væk. Og det kan være svært at dokumentere de ekstra timer. Hos Topdanmark tilbydes derfor en kontant udbetaling, som en kompensation for dette.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det er også muligt at få dækning til udgifter til en afløser, så længe man selv eller ens medarbejder er væk, for at undgå driftstab.

- Mange landmænd er bekymrede for, hvad der skal ske med deres bedrift og indtjening, hvis de er fraværende i længere tid på grund af sygdom. Den bekymring kan vi nu hjælpe dem med. siger Svend-Anker Worm.