Abonnementsartikel

Mens den danske svømmer Pernille Blume sikrede sig førstepladsen i 50 m fri, gik det desværre knap så godt for de danske atleter i Stihl TimbersportS Nordiske Mesterskaber i den forløbne weekend.

I de individuelle konkurrencer ydede Brian Palsgaard som altid en ekstrem stærk og koncentreret indsats, der meget vel kunne have indbragt ham broncemedaljen. Dog stod det ved sammentælling af det totale pointantal klart, at norske Ole Harald Kveseth slog den danske jyde med blot et enkelt point.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Brians far, Preben Palsgaard, havde en lidt langsom start, men kom godt igen i de sidste dicipliner; Underhand Chop og den stærke, tunge Hotsaw. Preben endte på en samlet syvendeplads.

Vinderen af NM individuel blev den regerende mester fra 2015, svenske Hans-Ove Hansson. Han vandt med den mindst mulige margin til endnu en svensker, nemlig Calle Svading.

Undervejs blev der sat ikke mindre end fire nye nordiske rekorder i diciplinerne Stocksaw, Single Buck, Underhand Chop og Hotsaw. Norske Vebjørn Søsterby satte ikke blot den nordiske rekord i Stocksaw, men også den norske rekord i Standing Block Chop.

Hold- og rookiekonkurrencen domineredes fuldstændigt af Sverige, og vores egen rookie Mia Aubertin tog værdigfuld viden med sig hjem til dagligdagens træning i Danmark.