Abonnementsartikel

En ny onlineportal samler for første gang alle offentligt tilgængelige data om ejerforhold for ejendomme i Danmark i kortform. Bag projektet står virksomheden Lifa, der peger på, at det nye ejendomskort vil skabe stor værdi, fordi alle oplysninger for første gang findes samlet og overskueligt ét sted. Derfor vil kortet, udover at spare både tid og penge for brugerne, også øge gennemsigtigheden af, hvem der ejer hvad. Er man bare nysgerrig, skal man dog skynde sig at kigge, da kortet kun er gratis frem til oktober.

Opdateres ugentligt

Siden juni 2015 har det været et lovkrav for danske virksomheder at offentliggøre præcise oplysninger om ejerforhold. Hidtil har det dog ikke været muligt at finde disse informationer ét sted. Den udfordring løser landinspektørvirksomheden Lifa nu med det nye online ejendomskort over hele Danmark, Ejendomsviser.dk. Kortet, der ajourføres ugentligt, øger gennemsigtigheden af de enkelte ejerforhold, og letter arbejdsbyrden for en lang række forskellige brugere.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Alle, der arbejder inden for byggebranchen eller beskæftiger sig med køb og salg af jord og ejendomme, ved, det tager tid, når man skal indhente viden om flere forskellige ejendomsforhold i en sag. Derfor har vi udviklet en løsning, som samler ejeroplysninger i et nemt og overskueligt oversigtskort, siger partner i Lifa, Lennart Hansen.

Det første af sin slags

Ejendomsviser.dk indhenter dagligt information fra blandt andet ejendomsstamregistret, matrikelregistret og CVR-registeret. Kortet er det første af sin slags og vil i høj grad lette arbejdet for blandt andet ejendomsmæglere, advokater, banker og landbrugsorganisationer, som hver dag bruger megen tid på at samle netop disse informationer. Udover at spare tid og dermed penge for brugerne, øger det nye ejendomskort også gennemsigtigheden i de danske virksomheders ejendomme, samt øvrige ejendomme, og lægger sig dermed godt op ad lovkravet.

- Ejendomsviser.dk viser alle ejendomme i hele Danmark med dertilhørende navn på ejeren af ejendommen. Vi har farvelagt informationerne i et mønster, der gør det muligt at se hvilke matrikler, der hører sammen. Dermed er det nemt for brugeren at overskue søgeresultatet og indhente alle de relevante informationer, forklarer Lennart Hansen.

Ifølge ham giver kortet lynhurtigt et aktuelt overblik over de muligheder eller problemer, der findes omkring et specifikt areal.

- Med kortet kan en bygherre hurtigt se, hvem man skal kontakte i forbindelse med et anlægsprojekt. En potentiel køber af et stort landbrug vil nemt få adgang til oplysninger om, hvordan ejerforholdene ser ud for nabogårdene, hvis man har interesse i at opkøbe flere hektar jord, og ejendomsmæglere kan få et overblik over, hvem der er naboejere af en ejendom, fortæller Lennart Hansen om nogle af mulighederne i kortet.