Abonnementsartikel

En Multione minilæsser er en lille og væver minilæsser, men ind imellem kan det måske knibe med at få løftet for eksempel bigbagen langt nok op eller ind. Men det problem kan løses. Træpiller, kunstgødning, leca-nødder og andre løsvarer i bigbags kan nemt løftes ind over pillemagasinet, gødningssprederen eller støbeområdet via en teleskoparm, som forlænges med en ekstra arm til opgaven.

- Løftepunktet kan hæves med yderligere 170 centimeter, hvoraf de 60 centimeter er hydraulisk udskud, og takket være den robuste dobbelt-konstruktion af selve teleskoparmen, kan den holde til at løfte det mest utrolige, forklarer Christian Andersen fra Dianalund Motor.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Maskinforretningen har leveret den maskine, der er afbildet, til Energinet, der blandt andet skal bruge den til at løfte nogle store ventiler, men selv private kunder vil kunne bruge den ekstra arm til dagens opgaver.

- Det kan de også gøre med andre maskiner eller deres egne lastbiler, men de kan ikke komme ind, hvor terrænet er vanskeligt, så her vinder Multi­One klart på point.

Husk kontravægte

For at minilæsserne ikke "står på næsen", er det vigtigt at selve basismaskinen er udrustet med de nødvendige kontravægte, som nemt kan monteres direkte ind på maskinens chassis på begge sider og under bagenden.

- Det er en af de praktiske forbedringer på MultiOnes nye modeller, at de er forberedt for montering af ekstra kontravægte, siger Tommy Kærgaard, der arbejder for importøren HCP ­Nordic.

- Maskinerne kan løfte endnu mere takket være kontravægtene, og tyngdepunktet bliver rigtigt lavt, så maskinernes stabilitet bliver helt fænomenal, frem­hæver han.boa