Abonnementsartikel

Det er ekstra nemt at komme ud og plukke tyttebær i weekenden. Der må man fra solopgang til solnedgang køre i bil i en række midt- og vestjyske statsskove og hedeområder, som normalt er lukket for al privat motorkørsel. Tyttebærweekend hedder den over tyve år gamle tradition, der altid finder sted i den sidste weekend i august.

- Biler hører normalt ikke hjemme på skovvejene. Men en enkelt weekend om året gør vi en undtagelse, så man kan komme meget længere rundt end normalt. Det gør bærjagten nemmere, og for ældre og gangbesværede er det også en god mulighed for at komme ud i naturen. Ud over masser af bær, byder naturen netop nu på blomstrende lyng, masser af svampe, og man kan også være heldig at få et glimt af kronvildt, siger skovrider Poul Ravnbæk fra Naturstyrelsen i Midtjylland.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Disse skove er åbne

Følgende skove er åbne for bilkørsel lørdag den 27. august og søndag 28. august fra solopgang til solnedgang: Gludsted Plantage, Kompedal Plantage, Feldborg Skovene Nørlund Plantage med Harrild Hede (dog først åben fra lørdag klokken 13.00 på grund af motionsløb), Hoverdal Plantage, Stråsø Plantage, Fejsø Plantage, Klosterheden Plantage og Ølgryde Plantage.

Tyttebærweekenden bliver kun afholdt i Midt- og Vestjylland, da det er her, der findes flest tyttebær. I de fleste andre dele af landet er det også muligt at køre i skoven en enkelt dag om året oftest på Skovens Dag i begyndelsen af maj.

Statsskovene er normalt lukket for bilkørsel for at sikre fred og ro for friluftslivet og det vilde dyreliv.