Abonnementsartikel

I weekenden har de to danske deltagere afpudset formen forud for det 63. verdensmesterskab i pløjning, der denne gang er i England. Søren Korsgård, Holstebro deltager med vendeplov, og Flemming Thorsager, Give deltager med standardplov. Begge pløjere repræsenterer LandboUngdom i Danmark. Vi har brugt de sidste dage på at forberede os, inden vi pakker vores materiel sammen og torsdag den 1. september kører mod York.

Kører selv til VM

Søren Korsgård og Flemming Thorsager kører på traktorerne til Esbjerg og sejler derfra til Immingham, hvorfra de kører på traktorerne til York. Det er Mølbro, der sponserer sejladsen, og LandboUngdom, der betaler for flybillet til trænere og dommer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er simpelt hen nødvendigt med forbedringer på flere parametre, da konkurrenterne bliver bedre og bedre,

Flemming Thorsager, deltager ved VM i pløjning

Træning før VM

- Jeg har haft tre gode dage i sidste uge, inden jeg trænede på grønjordstræning under gode forhold. Jeg synes træningen forud for VM i år har været fornuftig med ca. en uges sammenlagt træning og en masse timer i værkstedet, så jeg føler mig fint forberedt. Når vi kommer til England, har vi yderligere en uges træning, og så har jeg gjort det bedste med den tid, der har været til rådighed, fortæller Flemming Thorsager.

Garvede VM pløjere

Søren Korsgård deltager i kategorien vendeplov, og han er en meget erfaren konkurrencepløjer også i VM sammenhæng. I 2015 vandt han en bronze medalje i grønjord, og det giver visse forventninger til den skrappe deltager fra Holstebro. Desuden har han nu haft et år til at udvikle videre på den plov, der var helt ny designet forud for VM i Danmark sidste år. Ploven har nogle hidtil usete finesser. Søren bruger forberedelsen på at blive mere dus med alt det nye i ploven.

- Min træning er gået fornuftigt, og det er blevet til otte - ti dage samlet samt nogle dage i det tidlige forår. Jeg har haft mest fokus på at indøve nogle små ændringer på ploven i de rutiner, jeg forsøger at ligge på rygraden, fortæller Søren Korsgård med et smil på læben.

Flemming Thorsager har også en vis erfaring med VM, det er sjette gang, han deltager, og derudover har han været træner og dommer to gange ved VM. Flemming har skiftet traktor til en med 4wd.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg tror faktisk, det er en fordel, også selvom det ikke er fedtede og våde forhold, konstaterer Flemming Thorsager.

Han har arbejdet en del med starten i primært grønjorden, men også stubjordsstarten en blevet trænet.

- Jeg fornemmer en klar forbedring, men det er også nødvendigt, hvis jeg skal opnå en højere placering. Desuden handler det om at komme back to basic i pløjefeltet, hvor jeg faktisk præsterede bedre tidligere. Det er simpelt hen nødvendigt med forbedringer på flere parametre, da konkurrenterne bliver bedre og bedre, siger Flemming Thorsager.

Dansk dommer og træner

Hardy Andersen er med som træner under den officielle træning samt et par uofficielle dage, inden det officielle program starter. Hardy er en af de personer i Danmark, der ved mest om udstyr til konkurrence pløjning, og med en guldmedalje i grønjorden ved et tidligere VM er de danske deltagere i perfekte hænder.

Jens Iversen skal med som dommer og sparring, han støder til det øvrige team et par dage før konkurrencen. Jens har været dommer ved VM mange gange og har som aktiv pløjer opnået store resultater blandt andet samlet guld og bronze.