Abonnementsartikel

- Der bliver en kanonfest med 5.000 tilskuere. Fuld skrald og sol fra en skyfri himnmel.

Jakob Steen Andersen fra Fyns Landboungdom er ikke i tvivl. Årets traktortræf bliver det bedste nogensinde. Og eftersom det er tredje gang, han er med i spidsen for det store arrangement, så han ved hvad han taler om. Og han brænder for det.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Lige siden han som femårig sled sin første legetøjstraktor op, har der løbet traktorblod i Jakob Steen Andersens årer. Og det er da også passionen for traktorer, der driver hans engagement i Fyns Landboungdom.

- Der er et helt fantastisk sammenhold omkring de her arrangementer. Vi er 16 i styregruppen, og på dagen er der næsten 100 hjælpere. Og der er aldrig problemer med at finde sponsorer. Har folk ikke sponsorpenge, så donerer de noget tid i stedet for, siger Jakob Steen Andersen forud for den store dag.

Hovedmenuen på dagens er selvfølgelig dysten om Danmarksmesterskabet i Traktortræk 2016. Omkring 70 traktortrækkere står klar med brølende traktorer i kampen om hæder, pokaler, ære og kindkys fra præmiepigerne.

Fest og farver

Men derudover byder traktortræffet på fest og farver.

- Vi har altid en fantastisk fest om aften med hundredvis af deltagere. I år er er det bandet Kort varsel, der leverer musikken, og musikken står på alt fra John Mogensen til AC/DC-numre, siger Jakob Steen Andersen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Som tidligere nævnt garanterer han for godt vejr på dagen. Han har i hvert fald presset en bekendt, der er ansat hos DMI, til det yderste for at love godt vejr.

DM i traktortræf finder sted i Tusindårsskoven i Odense den 10. september og starter kl. 09.30. Festen starter kl. 18.30.

SE VIDEO-INTERVIEW