Abonnementsartikel

Så blev det efterår, september er begyndt, og alt står i høstens tegn. Så skal der ryddes op og puttes på plads - og inden vi ser os om er det jul. Men inden vi når så langt, er der meget, vi skal nå.

Det er lige nu, at du skal have de mange af forårets dejlige blomsterløg i jorden. Det kan være, du har en plet i et eksisterende bed, måske er det langs husmuren eller et par krukker, der skal plantes til.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Vigtigt at tørre frøene

Hvis du høster egne frø spirer de ofte bedre end købte frø - og så er de gratis. Det er vigtigt, at du får tørret frøene rigtig godt, inden de gemmes væk til næste års såning. Lige nu er vejret godt med lune og tørre soldage. Du kan høste i din egen have, i naturen og selvfølgelig hos venner og naboer med deres tilladelse. Der er ikke noget hyggeligere end at sidde en regnvejrsdag og lave egne frøposer til at give væk til andre haveglade mennesker.

Det er nu, du skal bestille zittauer sætteløg, hvis du skal have tidlige løg i det nye år. Du kan både prøve på friland, men også i drivhuset. Der er ikke så meget andet at gøre end at prøve, for hvad er det værste, der kan ske?

Giv ud af din overflod

Køkkenhaven er virkelig i produktions gear nu. Der er så mange tomater, bønner, chilier, hindbær, æbler, blommer, og der er også gulerødder, pastinakker, sommerporrer og kål. Du skal også være i gear til at få det hele syltet og konserveret, tørret og lagt på køl. Det er ikke til at nå det hele, så giv ud af din overflod. Pluk en stor pose æbler til vuggestuen eller det lokale plejehjem. Giv naboen en kurv med bønner eller bag en gulerodskage som værtindegave i weekenden i stedet for en købt gave.

Husk at nyde haven og naturen nu, hvor den står så flot. Brug de lyse timer til at få lavet en masse og få frisk luft. Pluk en buket og nyd den på bordet, nu hvor de lange lyse aftener er forbi.

Kilde: Havenyt.dk