Abonnementsartikel

I weekenden 23. og 24. september slår Byggetek i Ulfborg dørene op til Demodage. Her har maskinentusiaster og alle andre mulighed for at se landbrugs- og entreprenørmaskiner i alle afskygninger. Det foregår i samarbejde med mere end 20 af landbrugs- og entreprenørbranchens største brands, blandt andet JCB og Vermeer.

- Med sådan et arrangement forsøger vi at gøre opmærksom på de ting, vi går og laver herude, siger Thomas Birch, underviser på Byggetek. Thomas Birch er en af drivkræfterne bag Demodage.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Direktør for Mercantec, Kirsten Holmgaard, mener, at Demodagene er en rigtig god måde at komme tættere på nærmiljøet.

Det er et unikt sted med mange fine faciliteter, og vi nyder godt af samarbejdet med de store entreprenørvirksomheder.

Direktør Kirsten Holmgaard

Mercantec

- Vi vil rigtig gerne vise, specielt lokalbefolkningen, hvad vi har gang på Byggetek i Ulfborg. Det er et unikt sted med mange fine faciliteter, og vi nyder godt af samarbejdet med de store entreprenørvirksomheder, siger hun.

Kæmpe-areal at boltre sig på

Ifølge Thomas Birch er Byggetek i Ulfborg et oplagt sted at holde denne type events. Med cirka 10 hektar at boltre sig på får man en mulighed for at prøve de store maskiner i det element, de er skabt til.

- Vi arbejder hele tiden på at gøre vores uddannelser så praksisnære som muligt. Det er klart, at de mange maskiner leverandørerne kommer med, giver os en god mulighed for at vise vores elever noget af det, de kommer til at arbejde med, siger han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det er ikke kun branche- og fagfolk, der er velkomne. Hos Byggetek håber man også på at tiltrække nysgerrige, så både unge som gamle kommer forbi Ulfborg Kjærgaard i løbet af de to dage, hvor Demodagene finder sted.

I løbet af weekenden vil det ikke kun være muligt at se, hvad de mange udstillere på Demodage har medbragt af maskiner og udstyr. Byggetek har også lavet plads til et testområde, hvor der er mulighed for at prøve nogle af de mange entreprenørmaskiner, der er med, forklarer Thomas Birch.

Demodage finder sted på Byggeteks område på Ulfborg Kjærgaard den 23.-24. september. Der er gratis indgang og parkering til arrangementet. Og så har man mulighed for at heppe på de 20 hold til DM i styret underboring.