Abonnementsartikel

Hunde kan reagere allergisk på blandt andet husstøvmider og pollen, bestemte typer af foder, ved loppeangreb og kontakt med forskellige former for andre stoffer.

Og nu kan man vælge en ny behandling, når hunden plages af rødme og kløe i huden fremkaldt af allergi, skriver Orion Pharma Animal Health i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ifølge firmaet er det nye lægemiddel Apoquel blevet en succes i USA, og nu fås det på recept hos praktiserende dyrlæger i Danmark. Midlet fra Orion Pharma Animal Health behandler flere former for kløe, der skyldes allergi - og virker desuden mod rødme og inflammation i huden hos allergiske hunde.

Hurtig virkning

Hunde med kløe har brug for hurtig lindring. Apoquel tager både den akutte og den kroniske kløe og ifølge importøren virker inden for 4 timer. Det er dog vigtigt med en grundig undersøgelse hos dyrlægen, for måske har hunden en infektion, et loppeangreb eller andre parasitter i huden. Alt dette ser dyrlægen på for at afgøre, om kløen skyldes allergi.

Nem behandling

Hunden kan få Apoquel som daglig tabletbehandling, for eksempel sammen med sit yndlingsfoder. Midlet indeholder et nyt aktivt stof, som er et godt alternativ til behandling med binyrebarkhormoner. Det kan gives i perioder til hunde med sæsonallergi eller som langtidsbehandling - alt efter dyrlægens vurdering.

Uanset varigheden kan man fortsætte med andre behandlinger, f.eks. mod lopper, med smertestillende medicin og antibiotika.