Abonnementsartikel

Så er VM i pløjning 2016 overstået. Søren Korsgaard, Holstebro fik fantastisk comeback efter gårdagens 9. plads i stubjord, opnåede han en meget flot 3. plads i grønjorden og modtog dermed en bronze medalje i grønjorden

- Jeg er super glad for at kunne komme så langt i grønjorden, jeg følte faktisk, at det var meget vanskelige forhold, og jeg bøvlede en hel del for at få det til at fungere nogenlunde, fordi der var mange sten. Halvvejs i pløjningen ødelage jeg flere skær, som jeg måtte skifte ud for at køre færdig. Min afslutning gik derimod meget godt. Det er stort set samme resultat som sidste år, og det er jeg tilfreds med i forhold til de besværligheder, der har været her i England, siger Søren Korsgaard, Holstebro, der fik en samlet 6 plads.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Flemming Thorsager fra Give opnåede en 11. plads i grønjorden og en samlet 12 plads.

- Det er stort set samme resultat som sidste år, og det er jeg tilfreds med i forhold til de besværligheder, der har været her i England,

Søren Korsgaard, Bronzevinder

- Jeg havde forventet en bedre placering, efter at jeg har trænet en del op til dette VM, fortæller Flemming og fortsætter. Det var ikke lige sådan, det skulle være, og jeg er klar over, at der er lidt forskellige strategier, som jeg kunne have gjort anderledes og bedre, men det er jo sådan, det er med konkurrence.

De to danske pløjere har repræsenteret LandboUngdom ved VM i pløjning i England. I oktober afholder LanbdoUngdom DM i pløjning, hvor Danmarksmestrene kvalificerer sig til VM i 2017 i Kenya.

En verdenshistorie

Verdensmester i både standard og vendeplov hedder begge to Andrew Mitchell! ? Ja, det kan både far og søn hedde, når man kommer fra Skotland.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Så det må siges at være en familie præstation, at både far og søn bliver verdensmester i pløjning.

Vendeplov

Samlet resultat med vendeplov blev, som følger:

1. Andrew Mitchell Senior, Skotland med 420,0 point

2. Thomas Cochrane, Nord Irland med 419,0 point

3. John Whelan, Irland, med 385,0 point

Artiklen fortsætter efter annoncen

Standard

Samlet resultat med standard plov:

1. Andrew Mitchell Junior, Skotland med 396,5 point

2. Eamonn Tracey, Irland med 381,0 point

3. Samuel Gill, Nord Irland 378,5 point

VM i York har været besøgt af ca. 7000 gæster.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Mandag pakker de danske pløjere deres materiel sammen og kører hjem på deres traktorer, mens de øvrige danske teammedlemmer flyver hjem.