Abonnementsartikel

De allerfleste har kørt med legetøjstog og -biler som børn, og mange fastholder fascinationen af de flotte modelkøretøjer, når de bliver voksne. Der er således basis for stort rykind af både unge og ældre, når Arena Midt i Kjellerup lørdag formiddag den 24. september slår dørene op til den store, landsdækkende model- og hobbymesse, der breder sig over i alt 2000 kvadratmeter udstillingsareal, og som varer til og med søndag.

Hovedparten af udstillingsarealet er koncentreret om modeltog og deres miljø. Her vil omkring 25 udstillere fra hele Danmark - og enkelte fra udlandet _ præsentere alt det nyeste inden tog, tilbehør og modelbygning. Men der bliver også meget andet at se på, blandt andet modelfly, RC biler, trucks og traktorer, droner, byggesæt i plast og lasercut, helikoptere, racerbaner m.v.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Ud over de professionelle udstillere har modelklubber fra blandt andet Thyholm, Videbæk-Skjern og Fredensborg givet tilsagn om at møde op med forskellige kørende anlæg, ofte opbygget i flot anlagte tableauer. Der bliver således en masse at se på og lade sig inspirere af. Samtidig kan man få sig en god hobbysnak med de øvrige model-entusiaster, der besøger messen, siger Jan Thorup fra Viborg, der arrangerer messen i samarbejde med tre andre modeltogs-entusiaster: Henrik Busk, Viborg, samt Morten Toftdahl og David Hove, begge Thisted.

For hele familien

- Vi lægger vægt på, at messen bliver for hele familien. Både dem, der arbejder meget inkarneret med modeltog, -fly og -biler, og dem, som i højere grad kigger med fra sidelinjen. Derfor har vi nedsat billetprisen til blot 50 kroner - og gratis adgang for børn under 14 år og ifølge med voksne.

- Desuden har vi indgået et samarbejde med Jysk Brandværnsmuseum i Kjellerup, der præsenterer nogle af sine gamle brandbiler. Der bliver der også en udstilling om den for længst nedlagte Rødkærsbro-Kjellerup-Silkeborg Jernbane, ligesom forfatteren Lars Christiansen fra Ans vil præsentere sin helt nye bog om banen.

- Modelmessen finder i år sted for syvende gang. Når vi denne gang har placeret messen i Kjellerup, skyldes det dels de gode faciliteter, blandt andet et stort cafeteria, i Arena Midt, dels at Kjellerup ligger blot 15 kilometer fra motorvejsnettet, slutter Jan Thorup.