Abonnementsartikel

Der sælges masser af varmepumper i denne tid, hvor alternativ energi går sin sejrsgang landet - og verden - over. Fra producenten af varmepumper Panasonic har vi modtaget følgende gode råd til at sikre længere levetid for den store investering.

1: Den mest effektive måde at sikre en længere levetid til din varmepumpe er at rense filtre på pumpen med jævne mellemrum.

Artiklen fortsætter efter annoncen

2: En varmepumpes effektivitet kan falde med op til 30 procent efter et par år, hvis den ikke serviceres regelmæssigt. Hos Panasonic anbefaler vi, at du beder din installatør foretage et regelmæssigt servicestjek af din varmepumpe. Et regelmæssigt tjek kan sikre, at varmepumpen opnår maksimal effektivitet og levetid, og at du dermed optimerer din opsparing over tid.

Installatøren vil blandt andet kontrollere mængden af gas i kølepladen og temperaturen til både opvarmning og nedkøling. Præcis, hvor ofte en varmepumpe har brug for service, afhænger af hvilken pumpe, du har installeret. Vær opmærksom på, at hvis du bruger din luft-til-luft varmepumpe til aircondition om sommeren, anbefaler vi normalt, at du får tjekket din pumpe lidt oftere.

3: Hold øje med, om der opstår forskelle eller uregelmæssigheder i varmepumpens drift. Hvis eksempelvis effektiviteten falder over tid, kan det skyldes lækage af gas. Hvis det sker, skal du kontakte din installatør.

4: Sørg for, at det vand, der strømmer ud på undersiden af udedelen under afrimning, har fri passage til at løbe væk. Om vinteren kan vandet risikere at fryse til is, og det kan beskadige varmepumpen.